(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Oříšková bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce
20 dkg pol. mouky
20 dkg cukru
20 dkg tuku (Hera, může být ale i jiný)
10 dkg mletých oříšků
1/8 litru mléka
půl pytlíku prdopeče
Postup přípravy
Výborná bábovka, teď jsem ji pekla, protože mi přejede manža po 14 dnech ze služebky, tak aby věděl, že doma je nejlíp.
Do mísy oddělíme žloutky a bílky si dáme zvlášť. Můžeme z nich rovnou našlehat sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a tuk. Vyšleháme do pěny. Pak přidáváme mouku, mléko a oříšky, prášek do pečiva, nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků. To těsto nemusí být lité, může být i trochu tužší, mám zkušenost, že se upeče vždycky. A dáme péct. Nakolik, záleží jak jste zvyklé péct bábovku. Na téhle není co zkazit.
Do mísy oddělíme žloutky a bílky si dáme zvlášť. Můžeme z nich rovnou našlehat sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a tuk. Vyšleháme do pěny. Pak přidáváme mouku, mléko a oříšky, prášek do pečiva, nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků. To těsto nemusí být lité, může být i trochu tužší, mám zkušenost, že se upeče vždycky. A dáme péct. Nakolik, záleží jak jste zvyklé péct bábovku. Na téhle není co zkazit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zbira
(upraveno)
7. 3. 2009, 9:04
Blani, výýborný receptík
. Mám tolik vlašských oříšků, že tahle bábovka bude na stole velice často. Je opravdu velice jednoduchá a vynikající. Jen jsem pozměnila taktiku a jednou jako bábovka a jednou jako litý koláč s povrchem ze zakysané smetany s čokoládou
. Mirka


nahlásit